Engelse Springer Spaniel Gundogs
SCIENTIA EST POTENTIA

Welkom bij Working Springer Spaniels ! 

Wij zijn Guy & Katrien Verschatse en wij wonen in het hartje van de Vlaamse-Ardennen, de meest groene en heuvelachtige streek van Vlaanderen. Al onze honden groeien hier in vrijheid op, geen 'vogeltjes in gouden kooien' (wij houden geen honden in kennels).

Hexental-house

 

UPDATE: we zullen nog eenmaal een prachtig herhalingsnestje van onderstaande ouders hebben welke zal geboren worden in 2025. Reserveringen worden nu geaccepteerd

 

Het is onze missie om zelfzekere & sportieve Springers te fokken, welke kunnen concurreren tegen om het even welk ander ras. Wij besteden uitzonderlijke aandacht aan hoge werklust & gezondheid, alsook aan het rastypische uiterlijk. Om dit te bereiken hebben we een unieke bloedlijn aangekocht, dit uit CZ/Duits/Zweedse genen welke wij steeds mixen met Engelse FT jachtlijnen.

Met trots mogen we beweren dat al onze fokdieren op Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Cataract en Fucosidose (=hersenaandoening) getest en vrij zijn, een werktitel en foktest met hoge onderscheiding behaald hebben, alsook voor de Test Sociaal Gedrag (TSG) geslaagd zijn. Ons leuze is dan ook: 'om het beste te fokken moet je starten met de beste ouderdieren'.

Onze Springers zijn super aantrekkelijke en actieve hondjes, altijd vriendelijk met mensen (ook kinderen) en hebben een 'aan & af knop' (buiten kunnen ze zeer druk zijn en daarna ook heel rustig in huis !). Van formaat zijn ze 'middelgroot' (ongeveer als een Border Collie), gewicht rond de 20kg. Ze zijn zeer leergierig en hebben een hoge 'will to please' wat wil zeggen dat ze heel gemakkelijk te trainen zijn. Kortom hondjes welke voor vele doelen kunnen gebruikt worden: voor Obedience, Agility, Jachthond, Speurhond, wandelen, maar ook gewoon als trouwe levensgezel.

 

 

Ouders:

B.KJS'18, Fellow vom Schieferberg, HD/Free, ED/Free, Cord1-PRA Free, Fucosidose Free, DNA, FTT, TAN, TSG, IPO/BH brevet 

X    

Silke vom Schwarzen Hammer, HD/Free, ED/Free, Cord1-PRA Free, Fucosidose Free, DNA, TSG, FTT, TAN, IPO/BH brevet

 

'Fellow'

 

'Silke' 

 

Link van de pups hun stamboom: www.fleckenbase.de/db1/testmating.=2  

 

Ons puppy's zijn gefokt op zelfzekerheid, gezondheid en werklust. De bloedlijnen zijn een unieke mix van Duits/Engelse met Ierse top-bloedlijnen ! The best of both worlds ! 

De Duitse/CZ Springers zijn groter en zwaarder dan de UK-Fieldtriallijnen, ze zijn ook zelfstandiger, belastbaarder en onbevreesd. Het Duitse Jagdgebrauchsspaniel Verein heeft de strengste foknormen wereldwijd: vooraleer in de fok genomen te worden moeten alle toekomstige ouderdieren op HD, Fucosidose en PRA-Cataract onderzocht worden en vrij bevonden worden, alsook voor de ZTP (Fokgeschiktheids-test) slagen. Deze ZTP houdt in een strenge keuring op uiterlijk (Fieldtrial-honden kunnen niet slagen vanwege 'te weinig rastypisch') en een praktische jachttest.

Het UK-Fieldtrial type daarentegen is louter geselecteerd in-en door de jacht. Het is eerder een praktische selectie in functie van prestaties en gezondheid zonder naar het uiterlijke te kijken. De Engelse jagers preferen een volgzaam type met hoge grondsnelheid, hierdoor zijn de meeste Fieldtrial-honden veel zachter van karakter (=minder belastbaar) maar ongezien gemotiveerd.

Als jarenlange africhter van gebruikshonden (Politiehonden) is het mijn bescheiden mening dat het ideale ergens in het midden van de 2 totaal verschillende aanpakken ligt. Vandaar de keuze van deze verbinding. Het is onze hoop om hiermee stress-bestendige, zelfzekere en rastypische speurhonden en jachthonden te fokken, alsook sporthonden bruikbaar voor Agility of Obedience. De kruising van deze 2 totaal verschillende bloedlijnen geven ook een bredere genetische diversiteit en verkleint hierdoor de kans op erfelijke ziektes. Wij geven ook graag begeleiding in de opvoeding en training van uw puppy. 

Indien u interesse heeft in een puppy van ons, aarzel dan niet om ons te contacteren 

 

Gelieve tijdig te reserveren !

Pups

 

 

Hexental working Springer pup op uit vorig nest @ 4w:

'Nadal v Schloss Hexental'

 

VIDEO1  training @ 7 weeks

VIDEO2  training @ 7 weeks

VIDEO3  training @ 7 weeks

 

'Schloss Hexental' nakomelingen:

 

Al onze pups hebben stamboom St.Hubertus, DNA, zijn gechipt en veelvuldig ontwormd

 

Wij zijn lid van de Belgische Springer Club               www.springerclub.be  

Onze honden krijgen enkel het allerbeste voer         www.magnusson-dogfood.be

 

Dogs are powered by: